Friskvård/Träning

Friskvård/Träning

Mer specifik träning hittar ni information om längre ned på sidan.

Friskvårdskontroll

Alla hundar mår bra av en friskvårdskontroll med jämna mellanrum. Det är extra bra om du är aktiv med din hund.

 

Många bokar detta dels på våren för att veta att allt är som det ska med hundens kropp inför den mer aktiva säsongen eller om något måste tränas extra och dels på hösten för att få en check på hur hundens kropp mår då. Självklart kan man dock när som helst på året göra en friskvårdskontroll.

 

På en friskvårdskontroll går vi igenom statusen på hundens muskler och leder och kollar dess rörlighet. Sedan lägger vi utifrån behov upp en plan för just din hunds träning.

Träningsupplägg

Vi går igenom vad du har för mål med din hund och sedan går jag igenom din hund. Träningsprogrammet anpassas sedan utifrån dina träningsmöjligheter och mål.

Träningsupplägg kan göras för både sällskapshundar, lite aktiva hundar och mycket aktiva tävlingshundar.

 

Träningen kan t ex. vara:

  • Klövjeväska
  • Drag
  • Cavaletti
  • Backträning

 

Det är viktigt att man får hjälp med ett träningsupplägg som är anpassat efter just din hund. Vid felaktig träning är risken stor för skador.

Hör av er om ni önskar mer information.

Vibrationsträning

Vibrationsträning innebär att hunden är på en vibrerande platta. Den platta som finns här på Dogworks vibrerar på det vertikala planet vilket gör att lederna får en normal belastning.

Man kan använda den på olika frekvenser, vilken frekvens man använder beror helt på syftet till varför man använder den.

 

De lägsta frekvenserna har en avslappnande effekt medan de högsta används vid ren styrketräning och då ihop med andra övningar.

 

Några av effekterna med vibrationsträning är:

  • Avslappnande
  • Reducerar stress
  • Släpper på spänningar i muskler efter t ex hårt arbete
  • Ökad balans
  • Koordination och kroppskontroll
  • Ökar återhämtningsförmågan

Balans- och stabilitetsträning

Alla hundar behöver en bra balans.

Detta är en träningsform som många hundar ofta blir stärkta av. De brukar tycka det är väldigt roligt när de väl kommer på vad de ska göra.

 

Det ökar kroppsmedvetenheten då många hundar inte har full koll på sin kropp och vart den sätter ner tassarna.

Vid denna typ av träning kommer vi åt de små lednära musklerna, coremuskulaturen. Ju bättre koll hunden har på sin kropp desto mer minskar skaderisken.

 

När man tränar detta använder man sig av olika balansbollar, discar, halvbollar m.m. Detta är en träning som man kan träna hemma på egen hand och är en träningsform de allra flesta hundar brukar uppskatta mycket.

Hör av er om ni önskar mer information.

Copyright 2019 © Dogworks.nu - Design av Inkomstguiden